Att välja kökshandtag utifrån familjesituation

Vad avgör vilka kökshandtag du kommer köpa in när det är dags att renovera köket? De flesta anser att det viktigaste är att de är snygga och passar in i resterande inredning. Men man kan vända på frågan. Vad är viktigast för småbarnsföräldrar när det gäller inredning i allmänhet? De flesta säger nog säkerheten. Inga vassa hörn, inga onödiga snubbelrisker och självklart grindar för trapporna. Det är säkerhet i fokus rakt igenom.

Att tänka på säkerheten för sina barn är något man även bör göra när man kommer till inköp av kökshandtag. Det finns nämligen vissa modeller som är långt från säkra. Modeller som egentligen borde ha en varningstext på sig som säger att de inte ska säljas till barnfamiljer.

Det kan vara svårt att veta ...Vilka är det man ska undvika?

För det första finns det köksknoppar som används istället för kökshandtag. De är inte farliga i sig om de inte är av de vassare modellerna. Det finns nämligen knoppar som sticker ut som små pyramider.

De ser ut som antika byggnader som gärna spetsar den som bestämmer sig för att allt för fort öppna skåpet eller lådan. Knoppar som snarare är estetiskt snygga än funktionella.

Det är tämligen lätt att se att dessa inte hör hemma i ett småbarnsfamiljshus.

Det andra man bör undvika är inte lika tydligt vassa men kan lätt spräcka ett och annat ögonbryn ändå. Detta är de rektangulära handtagen med allt för oslipade kanter. Idag är det på mode att ha raka linjer, tydliga strukturer och metallinfluenser i köket. Det är möjligtvis snyggt men skapar också de kanter och linjer som inte är speciellt trevliga att stöta på.

Tänk runt om du ska inreda ditt kök och har småbarn hemma. Det går visserligen att köpa hörnskydd att sätta på kanterna på tv-möblerna och bokhyllorna men det är knappast snyggt med hörnskydd på varje köksskåpshandtag. Där är det bättre att gå till grunden av problemet och köpa runda från början.

Ett annat fel som man lätt gör är att tänka tanken att barnen är så små att de inte kommer att slå sig. Det är att tänka extremt kortsiktigt.

Vill du läsa mer om kökshandtag? Oavsett om det är runda, kantiga eller ovala. Gå till http://alltomkokshandtag.info

admin / 30 oktober, 2013 / Familj