Med smidiga lösningar går det idag att ge födelsedagspresenter till den som fyller år – utan att själv vara på plats. Boka och betala online varpå ett bud levererar allt från tårta till choklad fram till dörren. Här kommer fem tips på födelsedagspresenter med bud från Födelsedagspresent.net.

Ge blommor med blommogram

Blommogram kanske är det vanligaste sättet att ge en födelsedagspresent med bud. Det har erbjudits under lång tid och långt innan internet gjorde beställningarna både enklare och snabbare. Förr ringde man till Interflora eller liknande företag och beställde blommor samt lämnade adressen till mottagaren. Idag sker allt online vilket även har sin fördel i att man lättare kan se olika blomuppsättningar.

En blombukett med bud

 

Med tårta till dörren

Tårtogram är också relativt vanligt. Ett sätt att verkligen uppmärksamma födelsedagsbarnet på ett klassiskt vis. Det går att välja på allt mellan en klassisk prinsesstårta till en tårta med eget foto. Ladda upp ett foto och välj själv hur tårtan ska dekoreras.

Att kunna skicka en tårta till dörren innebär även att man kan hjälpa födelsedagsbarnet med alla förberedelser inför festen. Du kan ta ansvar för tårtan – och skicka ett bud när det blir dags.

Kaka på posten

Är en kaka mer uppskattat än en tårta? Det finns E-handelsföretag som erbjuder denna lösning. Välj kaksort, storlek och antal, betala i kassan och få dem hemskickade på valfritt datum. En uppskattad födelsedagspresent – om den kommer fram i tid.

Skillnaden mellan kaka via post och tårtbud/blombud är att de senare levereras av lokala företag och därmed inte behöver förlita sig på att posten levererar i tid. Dessutom upplevs det betydligt mer lyxigt att få nå något till dörren med bud än att få en kaka i brevlådan när posten delas ut.

Eller via brevlådan…

Ett flertal E-handelsföretag erbjuder kunderna att skicka varorna till en adress, inslagen i presentpapper och med ett kort med hälsning. Fakturan skickas sedan till personen som lagt beställningen.

Därmed kan man själv välja från ett stort utbud av produkter och slipper krånglet med att först beställa, sedan slå in och därefter betala en ytterligare fraktkostnad. Företagen som erbjuder detta hittas främst inom just presentartiklar men finns inom flera olika branscher.

Glassogram – Rakt ner i mobilen

Ge bort glass i present

 

Ett ytterligare alternativ är att köpa ett digitalt presentkort som levereras direkt till mobilen. Så fungerar exempelvis glassogram. Värdebeviset på en GB glass beställs och betalas online varpå man väljer vilket telefonnummer det ska levereras till. Därefter är det bara att visa upp det på Pressbyrån för att betala en valfri glass från GB hos dem.