Vilka siter har bra och nyttiga produkter och tjänster, eller kanske just den viktiga eller intressanta informationen du söker efter – Du hittar dem här på Scarlet !!

Visst kan du Googla och kolla genom alla sökresultat eller de sponsrade resultatet som visas överst och till höger men då måste du klicka på varje sida för att sedan läsa genom och försöka hitta just vad du letar efter.

Här presenterar vi hemsidor och bloggar om beskriver vad dessa handlar om, utan att ta hänsyn till hur mycket pengar någon lagt ned för att få just sin sida att synas tydligt på Googles sökresultat. Är det en bra och informativ så kommer info om siten att läggas upp på Scarlet.

Skulle du nu ändå vilja använda Google så är det faktiskt ganska normalt och ingenting som vi kommer att bli sur över, snarare tvärtom eftersom denna sida bara är ett litet kul projekt och ingenting som kommer att växa sig stort och känt.

Vi kommer inte att visa allt om allting, bara en del intressanta artiklar. Sen att vi är så kaxig att påstå att vår sida är bättre och mer givande än vissa sökmotorer är … väldigt kaxigt ja, men ta det med en liten blink i ögonvrån 😉

Googla utan personligt sök

Kan dock ge tips om Googles så kallade ”personligt sök”, om du vill ha en riktig sökning som inte påverkas av dina tidigare eskapader på nätet. Det är lätt att ändra inställningarna för webbhistorik hos Gmail om du nu har den mailboxen, gå till http://www.google.se/history/optout?hl=sv och Avaktivera webbhistoriken snabbt och enkelt, är inte för snabb i vändningarna, kolla så att du verkligen AV-aktiverar och inte Aktiverar.

Sedan kan man ju även låta webbläsaren rensa Cookies när man stänger den men dessa detaljer ska vi inte gå in på här och nu, det finns klara fördelar med att ha Cookies på dator, det underlättar en del och man kan därför bli besviken om man ändrar inställningar utan att vara helt på det klara med vad man vill åstadkomma. Sånt lämnar vi till ”data-nörden” 😉